Finanční sbírka na pomoc lidem z Ukrajiny

Vyhlašuje veřejnou finanční sbírku na podporu Ukrajiny na Třeboňsku

Charita Třeboň vyhlásila veřejnou finanční sbírku, jejímž účelem je zajištění a poskytnutí pomoci a podpory lidem z Ukrajiny, kteří se v důsledku válečného konfliktu ocitli v nouzi a nacházejí se na Třeboňsku (na území ORP Třeboň). Přispět můžete bezhotovostně vkladem na účet č. 6160914319/0800 nebo v hotovosti do charitních pokladniček. Informace o umístění pokladniček budeme aktualizovat.

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou pomoci.

Převod na sbírkový účet:

sbírkový účet založený u České spořitelny, a.s.

Charitní pokladničky

Informace o rozmístění charitních pokladniček pro vás připravujeme.

Sbírka se koná na základě vydaného Osvědčení Jihočeským krajem č.j. KUJCK 33945/2022, je schválená na dobu neurčitou a je bezvýhradně určena na pomoc a podporu lidem u Ukrajiny, kteří se ocitli v nouzi a vyhledali nebo vyhledají pomoc a bezpečí na Třeboňsku.

Potvrzení o finančním daru

V Česku vznikají nové informační kanály pro Ukrajince
15. března 2022 Charita Česká republika

V Česku vznikají nové informační kanály pro Ukrajince

Pro ukrajinskou menšinu a stále vyšší počet nově příchozích uprchlíků z Ukrajiny, kteří v naší zemi hledají azyl, byly v posledních dnech spuštěny nové informační a zpravodajské kanály. Díky nim si mohou lidé ve svém mateřském jazyce poslechnout nejaktuálnější zprávy ze světa, sledovat vývoj situace a také se dozvědět řadu relevantních informací a praktických doporučení.

Výtěžek z koncertu pomůžu Ukrajincům na jihu Čech
10. března 2022 Diecézní charita České Budějovice

Výtěžek z koncertu pomůžu Ukrajincům na jihu Čech

Děkujeme všem účastníkům mimořádného koncertu Jihočeské filharmonie s názvem Balada pro Ukrajinu, který se konal v úterý 8. března na českobudějovickém výstavišti. Nejen za finanční příspěvky, ale také za mimořádnou atmosféru, kterou dokázali během slavnostního večera vytvořit. Výtěžek z dobrovolného vstupného ve výši 200 tisíc korun poputuje prostřednictvím Diecézní charity České Budějovice na podporu Ukrajinců, kteří z válkou zasažené vlasti uprchli do jižních Čech. Uvedl to náměstek hejtmana pro kulturu Pavel Hroch.

V rámci sbírky Charita pro Ukrajinu rozmístíme kasičky po celém Česku
10. března 2022 Charita Česká republika

V rámci sbírky Charita pro Ukrajinu rozmístíme kasičky po celém Česku

Rozhodli jsme se rozšířit sbírku Charita pro Ukrajinu o osvědčenou metodu, která přísluší výhradně Tříkrálové sbírce. V následujících dnech umístíme válcové plastické pokladničky na veřejně dostupná místa. Budete je moci spatřit v obchodech, informačních centrech, na poštách nebo úřadech.

Materiální pomoc pro osoby prchající z Ukrajiny
9. března 2022 Charita Třeboň

Materiální pomoc pro osoby prchající z Ukrajiny

Ve středu 09.03.2022 bylo ve spolupráci s Hadrárna PS otevřeno výdejní místo materiální pomoci pro osoby prchající z Ukrajiny na adrese Chelčického 2, Třeboň.

Charita zřídila nové kontaktní centrum pro Ukrajince
9. března 2022 Diecézní charita České Budějovice

Charita zřídila nové kontaktní centrum pro Ukrajince

Od tohoto týdne otevírá Diecézní charita v Českých Budějovicích nové kontaktní centrum, a to přímo ve svém sídle v Kanovnické ulici.

Varování pro dárce: Ověřte si číslo sbírkového účtu Charita pro Ukrajinu
9. března 2022 Charita Česká republika

Varování pro dárce: Ověřte si číslo sbírkového účtu Charita pro Ukrajinu

Charita Česká republika zaznamenala pokus o zfalšování sbírkového účtu Charita pro Ukrajinu. Na internetu se objevila výzva pomoci Ukrajině jménem Charity s nesprávným číslem účtu. Z tohoto důvodu jsme podali trestní oznámení na neznámého pachatele.