Aktuálně

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží
15. listopadu 2022 Charita Česká republika

Díky solidaritě Čechů se v podzimní Sbírce potravin se sešlo na 520 tun zboží

V sobotu se lidé po celé zemi zapojili do podzimního kola celorepublikové Sbírky potravin, a ve více než 1 400 zapojených prodejnách se tak podařilo vybrat 468 tun potravin a 52 tun základní drogerie a hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují. Mezi důležité partnery, kteří se podílejí na distribuci toho, co se v solidární sbírce vybere, patří tradičně i Charita Česká republika.

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje
24. srpna 2022 Charita Česká republika

Charita Česká republika v pomoci Ukrajině nepolevuje

Před půl rokem vpadla ruská armáda na území suverénního státu Ukrajina. V reakci na ruskou vojenskou agresi jsme bezprostředně vyhlásili sbírku Charita pro Ukrajinu, která byla původně zamýšlená jako akutní pomoc obyvatelům země zasažené ruskou mocenskou rozpínavostí a násilnou invazí. Zároveň jsme se začali připravovat na systematičtější pomoc pro uprchlíky na našem území, aniž bychom tušili, že válečný konflikt rozpoutá nejhorší uprchlickou krizi, jakou Evropa nezažila od druhé světové války.

Milostivé léto II odstartuje za dva týdny, připravit se na něj může dlužník již teď
17. srpna 2022 Charita Česká republika

Ve středu 17. srpna uspořádala Charita Česká republika ve své centrále v Praze brífink na téma milostivé léto II a ratifikace evropské směrnice o oddlužení, na kterém před novináři promluvila koordinátorka pro sociální oblast Charity Česká republika Iva Kuchyňková.

Charita pomáhá Hřensku, vyhlásila sbírku
28. července 2022 Diecézní charita České Budějovice

Charita pomáhá Hřensku, vyhlásila sbírku

Diecézní charita Litoměřice vyhlásila sbírku na pomoc lidem, kterým ničivý živel zasáhl do života.
Přispívat na pomoc lidem zasaženým požárem v Českém Švýcarsku je možné přímo na transparentní sbírkový účet diecézní charity anebo přes www.darujme.cz # Jsmetuabychompomohliapomahali.

Milostivé léto se vrací
20. července 2022 Charita Česká republika

Milostivé léto se vrací

Milostivé léto zažívá návrat. Znovu pomůže věřitelům a dlužníkům splatit dluhy, které jim mnohonásobně narostly vlivem nesmyslně vysokých úroků. Novela zákona umožní zaplatit dlužníkům pouze jistinu (původní dluh) a administrativní poplatek exekutorovi. Nepropásněte druhou šanci, která může být již poslední!