logo_TKS_modré

Tříkrálová sbírka je dobročinnou akcí, která je každoročně pořádána Charitou České republiky. Jedná se největší dobrovolnickou akci v republice. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, rodinám s dětmi v tísni i všem sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Část z výtěžku jde na humanitární pomoc do zahraničí.

Více informací ke sbírce na centrálním webu www.trikralovasbirka.cz

CHCETE SE STÁT DOBROVOLNÍKEM TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY?

Můžete se stát jedním z králů, nebo se můžete zapojit jako vedoucí skupinek. Chcete vědět víc? Obraťte se na nás na tel. čísle +420 777 566 972, nebo emailem lucie.vysluzilova@trebon.charita.cz

Odstíny Šedé Mřížka Narozeniny Plakát (1)

Tříkrálová sbírka je událostí, na níž má veřejnost možnost se společně s Charitou Třeboň podílet a pomoci tak lidem v nouzi. Abychom mohli dát Tří králové požehnání i ve Vašem městě a v co největším počtu domácností, hledáme tříkrálové koledníky, vedoucí skupinek a pomocníky v obcích. Koledníkem se může stát každý člověk dobré vůle. Jako vedoucí kolednické skupiny může byt osoba starší 18 let s platným občanským průkazem. Do ulic pak vedoucí vyráží s průkazem koledníka. Koledníci do ulic a domů přináší radostnou zvěst vánočních svátků, obdarovávájí drobnou pozorností a současně prosí o finační příspěvek do úředně zapečetěné kasičky, opatřené charitním logem.

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2023

Zpěv tří králů bude znít ulicemi od 1.1.2023 do 15.1.2023. Radost a Boží požehnání vám přinesou koledníci osobně, ale i v rámci online koledy. I v roce 2023 bude možnost přispět do statických kasiček na vybraných místech.

Dne 8.1.2023 se bude konat tradiční Tříkrálový koncert, od 18 hodin na ČT 1.

Děkujeme, že pomáháte.

Lucie Vyslužilová, DiS.