Oblastní charita Třeboň na Jihočeském festivalu zdraví 22.9.2018

V sobotu 22.9.2018 se na náměstí T.G. Masaryka v Třeboni uskutečnil Jihočeský festival zdraví, v rámci kterého Oblastní charita Třeboň představila svoji činnost.

Oblastní charita Třeboň - sběr šatstva ukončen 18.9.2018

Sběr šatstva v Novohradské ulici v Třeboni byl ukončen v úterý 18.9.2018. Pro sjednání individuálního odběru darovaného šatstva prosím kontaktujte tel. 777 566 971. O termínu znovuzahájení na jaře 2019 budeme informovat.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Kontejner pro Afriku: sbírka nářadí, oblečení i šicích potřeb

České Budějovice – Diecézní charita České Budějovice pořádá od 27. srpna do 30. září 2018 materiální sbírku školních potřeb, oblečení, obuvi, nářadí a v neposlední řadě také šicích potřeb. Všechny darované věci poputují do Zimbabwe v Africe, kde poslouží dětem z dětského domova.

Adoptovanými prázdninami podporujeme budoucí dobro

České Budějovice – Dvoutýdenní Adoptované prázdniny si užívalo v jižních Čechách 14 běloruských dětí z projektu Adopce na dálku, který realizuje Diecézní charita České Budějovice. Cílem této akce je zkvalitnění života dětí ohrožených celkově špatnou sociální situací rodiny, v níž žijí, a jsou přímo či nepřímo postiženy důsledkem černobylské jaderné katastrofy.

Diecézní charita jako jeden tým a v novém sídle

České Budějovice – Diecézní charita funguje jako jeden tým a v novém sídle. Téměř před dvěma lety se pozice ředitele Diecézní charity České Budějovice ujal Jiří Kohout. V prázdninovém vydání magazínu Setkání, které vydává Biskupství českobudějovické, se můžete dočíst více o jeho dosavadním působení a změnách v rámci charity jakožto největšího poskytovatele sociálních služeb v českobudějovické diecézi, a také o nově otevřeném sídle DCHCB.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Sběr šatstva znovu zahájen

Sběr šatstva znovu zahájen od 24.4.2018 (úterý) na ulici Novohradská od 16. 00- 17.30. A dále bude probíhát každé úterý ve stejný čas.

Veškeré oblečení, které Charitě darujete, je potřeba přinést v pevných pytlích, popř. v  uzavřených krabicích. Šatstvo je využito pro potřeby sociálně slabých klientů Charity a dále prostřednictvím firmy Dimatex zpracováno na čistící hadry. Otevírací hodiny sběru šatstva jsou zajištěny díky práci dobrovolníků.

Tříkrálový průvod s koňmi 2.1.2018 v 15.00 hod

Oblastní charita Třeboň Vás srdečně zve na  Tříkrálový průvod s koňmi                                                pozvánka na Tříkrálový průvod.docx

AKTUÁLNĚ NÁS PODPOŘILI - KONCERT PRO CHARITU V KLUBU VELBLOUD 12.10.2018

VELIMPEX s.r.o. Dřevovýroba, Český Krumlov

WESPO Bohemia a.s. Č. Budějovice

Bohemia Stone Spedition s.r.o. České Budějovice

EXVO s.r.o. Č. Budějovice

RF TRANS, s.r.o. Č. Budějovice

TCF Vzduchotechnika s.r.o., Prachatice

Obec Doubravice

Transbozen spol. s r.o., Vodňany

PROSTOR - desing, s.r.o., Prachatice

AGROMONT VIMPERK spol. s r.o.

AUSPI Europe s.r.o. České Budějovice

Bohemia Regent Třeboň