Oblastní charita Třeboň na Jihočeském festivalu zdraví 22.9.2018

V sobotu 22.9.2018 se na náměstí T.G. Masaryka v Třeboni uskutečnil Jihočeský festival zdraví, v rámci kterého Oblastní charita Třeboň představila svoji činnost.

Oblastní charita Třeboň - sběr šatstva ukončen 18.9.2018

Sběr šatstva v Novohradské ulici v Třeboni byl ukončen v úterý 18.9.2018. Pro sjednání individuálního odběru darovaného šatstva prosím kontaktujte tel. 777 566 971. O termínu znovuzahájení na jaře 2019 budeme informovat.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Kontejner pro Afriku: sbírka nářadí, oblečení i šicích potřeb

České Budějovice – Diecézní charita České Budějovice pořádá od 27. srpna do 30. září 2018 materiální sbírku školních potřeb, oblečení, obuvi, nářadí a v neposlední řadě také šicích potřeb. Všechny darované věci poputují do Zimbabwe v Africe, kde poslouží dětem z dětského domova.

Adoptovanými prázdninami podporujeme budoucí dobro

České Budějovice – Dvoutýdenní Adoptované prázdniny si užívalo v jižních Čechách 14 běloruských dětí z projektu Adopce na dálku, který realizuje Diecézní charita České Budějovice. Cílem této akce je zkvalitnění života dětí ohrožených celkově špatnou sociální situací rodiny, v níž žijí, a jsou přímo či nepřímo postiženy důsledkem černobylské jaderné katastrofy.

Diecézní charita jako jeden tým a v novém sídle

České Budějovice – Diecézní charita funguje jako jeden tým a v novém sídle. Téměř před dvěma lety se pozice ředitele Diecézní charity České Budějovice ujal Jiří Kohout. V prázdninovém vydání magazínu Setkání, které vydává Biskupství českobudějovické, se můžete dočíst více o jeho dosavadním působení a změnách v rámci charity jakožto největšího poskytovatele sociálních služeb v českobudějovické diecézi, a také o nově otevřeném sídle DCHCB.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Sběr šatstva znovu zahájen

Sběr šatstva znovu zahájen od 24.4.2018 (úterý) na ulici Novohradská od 16. 00- 17.30. A dále bude probíhát každé úterý ve stejný čas.

Veškeré oblečení, které Charitě darujete, je potřeba přinést v pevných pytlích, popř. v  uzavřených krabicích. Šatstvo je využito pro potřeby sociálně slabých klientů Charity a dále prostřednictvím firmy Dimatex zpracováno na čistící hadry. Otevírací hodiny sběru šatstva jsou zajištěny díky práci dobrovolníků.

Tříkrálový průvod s koňmi 2.1.2018 v 15.00 hod

Oblastní charita Třeboň Vás srdečně zve na  Tříkrálový průvod s koňmi                                                pozvánka na Tříkrálový průvod.docx