TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA NA TŘEBOŇSKU

Tříkrálová sbírka je celorepubliková a v Třeboni probíhá již od r. 2001. Jejím obecným účelem je pomoc rodinám a lidem v nouzi u nás i v zahraničí a podpora charitního díla.

Z celkové vybrané částky je rozděleno 35% na Charitu České republiky (z toho 10% humanitární pomoc) a 65% je použito na Třeboňsku, konkrétně na:

1. Pečovatelskou službu Astra – služby seniorům a zdravotně postiženým osobám na Třeboňsku s cílem podpořit a umožnit jejich setrvání v domácím prostředí a pečujícím rodinám poskytnout prostor pro načerpání sil.

2. Přímou pomoc - uspokojování základních životních potřeb občanů či rodin, které se dostali do stavu sociální nouze, zejména na zakoupení základních potravin a věcí osobní potřeby, na energie pro zajištění hygienického servisu pro sociálně slabé občany (sprcha, WC, praní prádla), dále pak na zajištění Štědrovečerní večeře pro sociálně slabé a osamělé osoby apod.

3. Občanskou poradnu – pro občany, kteří potřebují pomoci řešit obtížnou životní situaci (dluhy, domácí násilí, zaměstnání, bydlení, sociální problematika aj.)

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají pomáhat

2017

Letošní Tříkrálová sbírka začala slavnostním setkáním koledníků a vedoucích skupinek 2.1.2017 v kostele a poté Tříkrálovým průvodem na náměstí, kde u Mariánského sloupu požehnal sbírce pan Th.Mgr. Martin Bětuňák. Celkem bylo 34 skupinek, ve kterých se vystřídalo 154 dětí, přineslo koledu a požehnání do domovů v Třeboni a místních částech a do obcí Domanín, Dunajovice, Majdalena, Lužnice, Lomnice nad Lužnicí, Novosedly nad Nežárkou, Spolí, Frahelž, Libín, Štěpánovice a Sviny. Občané věnovali do kasiček koledníků celkem 179 309 Kč.

2015

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky proběhlo 2.1. 2015 Tříkrálovým průvodem od kostela na náměstí, kde u  Mariánského sloupu P. David Henzl požehnal sbírku a koledníci se poté již vydali s koledou navštívit jednotlivé domácnosti. Celkem 24 skupinek přineslo koledu a požehnání do domovů v Třeboni a místních částech a do obcí Domanín, Dunajovice, Majdalena, Lužnice, Lomnice n/Lužnicí, Novosedly n/Nežárkou. Občané věnovali do úředně zapečetěných kasiček koledníků 161 187 Kč.

2013

Občané darovali částku 153 162 Kč.  Se 22 zapečetěnými kasičkami koledovalo celkem  24 vedoucích s více než 90  koledníky.

2012

Vykoledovaná částka činila 149 623 Kč. Chodilo 23 skupinek koledníků s 25 vedoucími a cca 75 dětí v 11 obcích na Třeboňsku.

2011

Koledování proběhlo v Třeboni, Břilicích, Přesece, Dunajovicích, Branné, Domaníně, Lužnici, Majdaleně i ve Staré Hlině a byla vybrána částka 143 484 Kč za pomoci více než 70ti koledníků – králů a vedoucích 23 skupinek.

Výtěžek 131 381 Kč

Díky za Vaši důvěru a štědrost.

Fotky z průběhu Tříkrálové sbírky si můžete prohlédnout zde.