Sběr šatstva znovu zahájen

Sběr šatstva znovu zahájen od 24.4.2018 (úterý) na ulici Novohradská od 15.30 - 18.00. A dále bude probíhát každé úterý ve stejný čas.

Veškeré oblečení, které Charitě darujete, je potřeba přinést v pevných pytlích, popř. v  uzavřených krabicích. Šatstvo je využito pro potřeby sociálně slabých klientů Charity a dále prostřednictvím firmy Dimatex zpracováno na čistící hadry. Otevírací hodiny sběru šatstva jsou zajištěny díky práci dobrovolníků.

Tříkrálový průvod s koňmi 2.1.2018 v 15.00 hod

Oblastní charita Třeboň Vás srdečně zve na  Tříkrálový průvod s koňmi                                                pozvánka na Tříkrálový průvod.docx

Charitativní novoroční punč

Během novoročního ohňostroje na třeboňském náměstí proběhne již sedmým rokem akce Oblastní charity Třeboň – charitativní prodej punče.

20170101_172845

Strom splněných přání Oblastní charity Třeboň v supermarketu Terno

V adventním čase se koná již sedmý ročník akce třeboňské Charity Strom splněných přání. Zapojit se mohou všichni zákazníci Supermarketu Terno a přispět tak k radostnějšímu prožití Vánoc těm, kteří pomoc druhých potřebují.

.IMG_20171201_092429

Sociálně terapeutická dílna Motýl na mikulášském bazaru Nadace VIZE 97

Sociálně terapeutická dílna Motýl Oblastní charity Třeboň se na pozvání Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 zúčastnila 5.12. Mikulášského charitativního bazaru v Pražské křižovatce.

screen-Pozvanka-Svaty-Mikulas_2017_150x150mm-1

Oblastní charita Třeboň na Festivalu zdraví v Třeboni 14.9.2017

V sobotu 14.9.2017 se na náměstí T.G. Masaryka v Třeboni uskuteční Jihočeský festival zdraví, v rámci kterého Oblastní charita Třeboň představí svoji činnost a prodejním stánku nabídne návštěvníkům k zakoupení vlastnoručně napečené dobroty. Jste srdečně zváni!

Sběr šatstva ukončen 5.9.2017

Sběr šatstva v Novohradské ulici v Třeboni byl ukončen v úterý 5.9.2017. Pro sjednání individuálního odběru darovanýho šatstva prosím kontaktujte tel. 777 566 971. O termínu znovuzahájení na jaře 2018 budeme informovat.

Hledáme zdravotníka na letní tábor

Nabízíme:

• Dohoda o provedení práce
  • Plná penze + svačiny + celodenní pitný režim
  • Zajištěná autobusová doprava do RS Lesák a zpět do Č.Budějovic

Nadace ČEZ - Pomáhej pohybem

IMG_20170506_154337V sobotu 6.5.2017 v rámci Anifilmu proběhla na třeboňském náměstí charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem – Oranžové kolo. Zájemci z řad veřejnosti šlapáním na speciálně upraveném kole tak měli možnost podpořit činnost neziskových organizací, jednou z nich byla naše Oblastní charita Třeboň a to konkrétně Sociálně terapeutická dílna Motýl. Každý účastník mohl šlapat jednu minutu na rotopedu, vzdálenost a energie byla převedena na peníze a tak jsme si díky nadšení, soutěživosti a ochotě pomoci, odpoledne odnášeli šek na 50 399 Kč! Velký dík patří všem, kteří usedli na speciální kolo, šlápli do pedálů a udělali dobrý skutek.

Zemřel P. Hugo J. Pitel, dlouholetý prezident Diecézní charity České Budějovice

V neděli 14. 5. 2017 zemřel P. Hugo Josef Pitel, dlouholetý prezident a druhý statutární zástupce Diecézní charity České Budějovice. Poslední léta prožil v charitním Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.